joi, 8 martie 2012

Supa crema de broccoli si sparanghel



























Ingrediente :
  • un broccoli mediu
  • o legatura de sparanghel  ( aici eu am folosit doar cele 2/3 de la baza deoarece varfurile le-am folosit drept garnitura in ziua precedenta )
  • un praz
  • fond de supa de legume 4 linguri ( tinind cont ca fondul de supa este destul de laborios de preparat cat si greu de pastrat, eu folosesc Klare Gemüsebrühe Bio Alnatura cumparat de la DM )
  • 50 gr. de unt
  • 2 l de apa
  • sare si piper


Timp de preparare: 30 min.

Puneti la fiert 2 litri de apa intr-o oala cu capac sau in fierbatorul electric.

Pregatiti legumele : desprindeti inflorescenta de la broccoli , curatati cu atentie atat sparanghelul cat si bucata de tulpina de la broccoli de partea lemnoasa , apoi taiati-le rondele.




























Maruntiti prazul (si partea verde).




























Puneti la foc mediu untul intr-o tigaie antiaderenta , iar dupa ce se topeste adaugati prazul maruntit pana cand se inmoaie dar nu incepe sa capete culoare maro.
























































Apoi , puneti la fiert in oala cu apa clocotita: prazul dunstuit, coada de broccoli maruntita, sparanghelul si fondul de supa , 10 minute , apoi adaugati si inflorescenta de la broccoli si mai lasati pe foc inca 10 -15 minute.




Luati oala de pe foc, lasati-o sa se mai raceasca cam 10 min, apoi puneti continutul in blender cu un polonic in portiuni mici ( mare atentie sa nu umpleti mai mult de 1/2 din blender la fiecare tura de mixat pentru ca lichidul fiind foarte fierbinte este pericol sa sara afara prin capac ).





Dupa ce ati mixat continutul, puneti crema de supa inapoi in oala si mai incalziti-o putin. Acum este si momentul sa punem sare si piper dupa gust.

Se serveste cu smantana dulce.

Bon appetit!









2 comentarii:

  1. Buna,

    Sunt minunate retetele tale. As vrea sa te intreb despre ingrediente.
    Smantana dulce inseamna smantana lichida pt gatit ambalata la cutie de carton? Smantana12% sau mai grasa? Recomandati vreo marca?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu folosesc smantana dulce pentru gatit...Puteti folosi ce smantana vi se pare dumneavoastra mai buna la aceasta reteta. Multumesc si eu pentru vizita!

      Ștergere