duminică, 25 noiembrie 2012

Pancake cu mere



Luna aceasta la Provocarea secreta a Amei am primit un blog cu foarte multe retete interesante si nu numai , un blog care merita rasfoit , care se numeste foarte dragut Dottie , iar noi ne-am oprit fara ezitare asupra uneia dintre retete pe care , culmea , o si aveam pregatita de postare , pentru ca se face de ceva vreme la noi in casa , seara la cina , de cand frigul a inceput sa muste pe afara si facem focul in semineu...

Sursa noastra initiala de inspiratie a fost blogul Alexandra's kitchen de unde am preluat reteta pe care v-o prezentam mai jos , o reteta Simpla si buna ... pe gustul copiilor nostri (varianta asemanatoare celei descoperite pe Dottie.ro ).

Va rugam frumos fuguta sa pregatiti :
  • un mar mare (sau doua medii ) Golden- taiat in sferturi, iar apoi in felii subtiri
  • 56 g unt ( aprox. un sfert de pachet )
  • 68 g de faina
  • 120 ml lapte
  • 4 oua de casa
  • 3 linguri de zahar brut 
  • 1/2 lingurita de vanilie praf sau un plic de zahar vanlilat
  • 1/4 lingurita de sare
  • zahar praf pentru pudrat deasupra
Incepem prin a preincalzi cuptorul la 230°C.




Topim untul intr-o tigaie antiaderenta care apoi poate fi pusa si la cuptor.
Toate celelalte ingrediente le punem in bolul mixerului impreuna cu 2 linguri din untul topit si le mixam circa 5 minute la viteza mare pana se amesteca bine .
In tigaia cu unt ( pe aragaz la foc mic ) punem merele taiate si le lasam pana incep sa prinda culoare. Peste mere turnam amestecul din mixer fara a mesteca dupa care punem tigaia la cuptor pentru 15 minute.

Dupa ce a trecut timpul , o scoatem si presaram deasupra zaharul pudra....si incepem sa cronometram : la noi dupa aproximativ 10 minute tigaia este "luna".

Va doresc pofta buna!







16 comentarii:

  1. Cred si eu ca tigaia a fost luna in timp record :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta da, reteta simpla si buna ;)! Nici nu ma mir ca n-a mai ramas nimic intr-un timp foarte scurt :)) Copiii stiu mereu ce-i bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este...copiii sunt cei mai buni critici culinari...pentru ca intotdeauna sunt foarte sinceri! :)

      Ștergere
  3. Va asteapta un premiu la mine pe blog ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Revin la reteta cu o intrebare pentru ca am de gand sa o fac in weekend.
    Vad in poza ca merele sunt la suprafata dar reteta zice ca se pune compozitia peste mere. Se ridica merele la suprafata cat stau la cuptor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrebarea aceasta mi-am pus-o si eu cand am vazut pentru prima data reteta...Explicatia este ca aluatul facut in blender are o consistenta lichida vascoasa si in momentul in care il torni peste merele din tigaie, acestea se vor ridica imediat la suprafata ( si vor ramane acolo si la cuptor). Secretul este sa nu mesteci deloc in compozitie. Succes!

      Ștergere
  5. Imi dai si mie o feliuta? Sunt aradeanca, la cativa km.... Daca nu vrei, eu tot iti multumesc si- mi fac singura,ptc stiu reteta....

    RăspundețiȘtergere