marți, 29 mai 2012

Iaurt cu capsuni si anason



Stiu ca asteptati cu nerabdare seria posturilor cu capsuni , care s-a lasat putin asteptata dintr-un singur motiv si anume ingredientul principal , pe care il doream de o calitate impecabila...capsuni de soi bun , crescute in aer liber in Banat...


Am o sursa secreta de capsuni de calitate , pe care le gasesc proaspete , culese in ziua respectiva , din pacate o perioada destul de scurta de timp la un pret mai mare decat in piata , dar calitatea intotdeauna are pretul ei...



Sunteti pregatiti pentru un efort iesit din comun...?


Asa s-ar crede , avand in vedere vanzarile exagerat de mari inregistrate de magazine la capitolul iaurt cu fructe (sau alte arome), care le depasesc cu mult pe cele inregistrate la iaurtul natur...sau poate ca se urmareste deliberat consumul aditivilor chimici din compozitia primului ?!

Greu de spus !


Daca ati facut deja flotarile premergatoare , va rog frumos sa pregatiti (pentru 4 portii) :

  • 400 gr.iaurt natur
  • 300 gr.capsuni
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura miere
  • 1 stea de anason

Mai facem un rand de genoflexiuni si ne suflecam manecile ca deja suntem pregatiti...

Spalam capsunile si le taiem cubulete .
Amestecam 3/4 din cantitatea lor cu zaharul , mierea si anasonul , le punem pe foc intr-un vas antiaderent timp de 3-4 minute (necesare aromei de anason sa difuzeze), dupa care le lasam la racit.
Adaugam peste iaurt 1/4 din cantitatrea de capsuni ramasa si amestecul racit si...obtinem un iaurt cu capsuni deosebit de aromat!


PS : este o varianta ceva mai elaborata la banalul amestec iaurt , fructe , miere...va invit sa-l incercati !




10 comentarii:

  1. Eu pentru Diana fac fara anason,doar cu fructe zdrobite,miere si bucati de fructe.
    Oricum ar fi este delicios.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e ,multumesc mult...ce fel de anason folosesti ?O zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Vaiiiiiii !!! As papa o galeata intreaga de iaurt cu fructe !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i ?Si eu si...muschetarii mei toti, din fericire!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, wow , ce mi-ar place daca am reusi tot timpul asocierea mentala la vederea fotografiile noastre a celor 2 cuvinte ...

      Ștergere
  4. anasonul si anasonul stelat sunt doua lucruri diferite care vin din locuri diferite si arata diferit dar care datorita unor asemanari aromatice au ajuns uneori sa se substituie.
    din nou am oarece mici comentarii legate de nume ... hahaha ... dar cred ca e o folosire foarte inspirata a anasonului stelat, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet pentru felicitari, venind din partea dvs., au o valoare foarte mare pentru noi !
      Multumesc si pentru precizari, utile si la subiect, explicatia omisiunii find ca mi s-a parut prea lung sa trec in titlu si "stea de"... (desi asa ar fi fost corect) , explicand mai apoi in text despre ce fel de anason este vorba...
      O sa radeti dar intotdeauna exista o explicatie...

      Ștergere