joi, 3 mai 2012

Liliacul in asteptarea trandafirilor



Primavara... este anotimpul meu preferat. O explozie de mirosuri, de culori...
Totul se imbina intr-o perfecta armonie...
De aici mi-a venit si ideea de a concepe urmatoarea reteta:

Va rog sa pregatiti :




























  • speck de cea mai buna calitate ( eu am folosit speck adus din Tirol )
  • cascaval maturat de capra in felii subtiri
  • gem de trandafiri ( nu demult am dat de un producator autohton de miere care pe langa mai face si cateva tipuri de gemuri...pe care le exporta in Marea Britanie si Japonia...va asigur ca gemul de trandafiri este impecabil )




Ce este important:

  • speck-ul sa fie taiat in felii foarte subtiri
  • toate ingredientele sa fie la temperatura camerei
  •  speckroll-ul sa aiba dimensiunea optima a unei imbucaturi ( bite-size)


Peste speck... cascavalul de capra , apoi un varf de lingurita de gem de trandafiri.
Le rulam...apoi le fixam cu o scobitoare...si gata!


Parfumul buchetului de liliac iti pregateste receptorii olfactivi pentru explozia de gusturi pe care le vei simti in gura...nu uitati "one bite"!



La noi , placerea a fost multiplicata de compania unor buni prieteni si a unui pahar de Montepulciano d'Abruzzo-Villa Medoro...

Enjoy!





15 comentarii:

  1. Mmmm, imi imaginez gustul, aroma... suna bine si-mi place si vinul mentionat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim frumos ,creeaza o succesiune de senzatii speciale,musai sa incerci combinatia ,mai ales ca tu ai acolo toate ingredientele la indemana...

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place, imi place f mult combinatia, branza de capra si dulceata fina de trandafiri ... mmmm si speck ....
    gemul de trandafiri imi lipseste, din copilarie nu am mai mancat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place combinatia! In ceea ce priveste gemul de trandafiri...eu il cumpar de la un producator de miere de langa Deva : http://www.sherbeehoney.com//index/contact/ ( gemul nu apare pe lista de produse de pe site insa daca ii contactezi telefonic poti sa il cumperi )
      Si produsele de apicultura sunt deosebite...

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. o combinatie foarte interesanta!!!like,like!!

    RăspundețiȘtergere
  6. O, daaa, dulce si picant ! Merge si cu gem de smochine :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu avem in casa gem de smochine dar cu prima ocazie cumparam( pana se coc smochinele...sa facem gem) si incercam ,inteleg ca tie iti lipsea cel de trandafiri...

    RăspundețiȘtergere
  8. O sa fac in curind, cind vor inflori trandafirii de dulceata. Se gaseste si de cumparat, dar e altfel cel de casa ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa este ,ai perfecta dreptate orice este facut in casa este intotdeauna "altfel" (si exceptiile ca de obicei intaresc regula...)

    RăspundețiȘtergere